Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023

Akademisyenlerimiz GREEN MARINE MED Projesinin Barselona'daki Açılış Toplantısına Katıldı

Meslek Yüksekokulumuzun paydaşı olduğu GREEN MARINE MED (MediterraneAn GReen ShIpping NEtwork: Linking Ports, Industries, Investment and Innovation for Monitoring and Technology Foresight on Green Shipping in the Mediterranean) Avrupa Birliği projesinin açılış toplantısı, Barselona Limanı'nın ev sahipliğinde İspanya'da gerçekleştirildi. Toplam bütçesi 1.179.442 Avro olan bu proje, denizcilik sektöründeki dekarbonizasyon çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor. Dünya Okyanus Konseyi'nin koordinatörlüğünde yürütülen GREEN MARINE MED projesi, gemi sektöründen limanlara, finanstan yatırıma, inovasyondan diğer paydaşlara kadar Akdeniz'in geniş denizcilik değer zincirini temsil eden aktörleri bir araya getirerek harekete geçmeyi ve yeşil denizcilik adına adımlar atmaya odaklanıyor.

Üniversitemizi temsilen açılış toplantısına Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Karadurmuş katıldı. Toplantı boyunca, proje iş paketleri üzerine görüşmeler yapıldı ve Üniversitemiz proje ekibi ile NAVTEK Deniz Teknolojisi A.Ş. tarafından dekarbonizasyon analizi yapılacak olan Barselona Limanı'nda tekne gezisi gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan, açılış toplantısıyla ilgili olarak, "Uluslararası alanda Üniversitemizin çabalarını projeler aracılığıyla genişletmeyi amaçladık. Açılış toplantısı, projenin diğer paydaşlarıyla bir araya gelerek proje süreçlerini ve yeni ortaklıkları konuşma fırsatı sağladı." dedi. Ayrıca, "Projemiz aynı zamanda Üniversitemizin ortak olduğu HYSouthMarmara Horizon Europe Projesi kapsamında bölgesel olarak geliştirilen yeşil hidrojen ekosistemine denizcilik endüstrisinin entegrasyonunda önemli bir rol oynayacak." şeklinde konuştu.

Üniversitemiz adına proje koordinatörlüğünü Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan’ın yürüttüğü projede yer alan Prof. Dr. Celil Aydın, Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, Dr. Öğr. Üyesi Onur Saylan, Dr. Öğr. Üyesi Üstün Atak ve Öğr. Gör. Hayrullah Altınok'a başarılarının devamını dileriz.