Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2023

8 Haziran Marmara Denizi Günü Deniz Temizliği

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Gününün içerisinde yer aldığı haftanın “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanması kararı kapsamında bu yılın teması “Temiz Deniz Temiz Dünya” şeklinde belirlenmişti. Belirlenen tema çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın liderliğinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliği ile Bandırma’da “8 Haziran Marmara Denizi Günü” etkinlikleri düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımıyla Bandırma’da gerçekleşen etkinliğe Denizcilik Meslek Yüksekokulu müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Marmara Denizi'nin sürdürülebilir çevre yönetimi hedefi doğrultusunda Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz Sualtı Teknolojisi Programı öğrencileri ve program koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Demiray’ın katılımıyla deniz temizliği yapıldı. Bandırma sahilinde yapılan kıyı temizliği etkinliğinde 1 saat içerisinde denizden 780 kg atık çıkarıldı. Büyük çoğunluğu geri dönüşebilir nitelikte olan atıklar geri dönüşüm tesisine gönderildi. Bandırma bölgesinde gerçekleştirilen bu kampanya, denizden atıkların çıkarılması ve sahilde sergilenmesi ile çevre koruma ve çevresel farkındalığın artırılması amacıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu önemli çalışma, Marmara kıyılarının genelinde etkili bir çevre yönetimi sağlama hedefine doğru atılan önemli bir adımdır.