Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023

Gösterim: 151

Üniversitemizin Yer Aldığı Bir Avrupa Birliği Projesi Daha Destek Almaya Hak Kazandı

Ufuk Avrupa Programı kurumsallaşmış ortaklıkları arasında yer alan Avrupa Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Fonu (EMFAF) 2023 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklandı. Institutul National de Cercetare (Romanya) koordinatörlüğünde hazırlanan, Üniversitemizin de dâhil olduğu, 5 farklı ülkeden 7 ortağın yer aldığı konsorsiyumda "Black Sea SIERRA" projesi desteklenmeye hak kazandı.

Karadeniz'de sivil ve askeri kirliliğe yanıt olarak sürdürülebilir yönetim yoluyla tamamlayıcı müfredat oluşturulması amacıyla hazırlanan ve yönetim planları ile eğitim müfredatına yönelik önemli çıktılar elde edilmesi beklenen proje ile Karadeniz'de deniz kirliliği miktarının belirlenmesi ve önemli deniz biyoçeşitliliği üzerindeki etkinin/tehditlerin anlaşılması için çalışmalar yürütülecek. 

Toplam bütçesi 749.000 Avro olan projede yer alan Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Bilgili, Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, ve Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.