Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023

Gösterim: 175

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu Green Marine Med Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun paydaşı olduğu, toplam bütçesi 1.179.442 Avro olan Green Marine Med Avrupa Birliği projesi (MediterraneAn GReen ShIpping NEtwork: Linking Ports, Industries, Investment and Innovation for Monitoring and Technology Foresight on Green Shipping in the Mediterranean) desteklenmeye hak kazandı.

Avrupa Denizcilik, Balıkçılık ve Akuakültür Fonu’nun (EMFAF-European Maritime, Fisheries and Aquaculture Fund) AB Deniz Havzalarında Sürdürülebilir Mavi Ekonomiyi Destekleyen Bölgesel Öncü Projeler (Regional flagships projects supporting sustainable blue economy in EU sea basins (EMFAF-2023-PIA-FLAGSHIP) çağrısı kapsamında Dünya Okyanus Konseyi’nin (World Ocean Council) koordinatörlüğünde Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsrail, Mısır, Tunus ve Türkiye’den 18 paydaşın yer aldığı projede ülkemizden Üniversitemiz Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve NAVTEK Deniz Teknolojisi A.Ş. yer aldı. Ayrıca Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) de projeye iştirakçi olarak projeye destek verdi.

Green Marine Med projesi gemicilik, limanlar ve marinalar, yeşil denizcilik finansı, yatırım, inovasyon ve diğer paydaşlardan aktörler dâhil olmak üzere tüm değer zincirini temsil eden kapsamlı Akdeniz Yeşil Denizcilik Ağının paydaşlarını bir araya getirecek ve harekete geçirecek. Proje ile Akdeniz çanağındaki yeşil denizcilik girişimcilerinin ve yeni kurulan şirketlerin konumu güçlendirilecek. Uluslararası Yeşil Denizcilik İnovasyonu Çağrısının başlatılmasıyla proje, yeni kurulan şirketlere, KOBİ'lere ve girişimcilere limanlarda ve deniz taşımacılığı endüstrilerinde devrim yaratmaları ve Akdeniz'de Yeşil Denizcilik inovasyonunun hızlanmasını sağlamaları için özel destek sağlayacak. İnovasyon, kapasite geliştirme ve sürdürülebilir finansa odaklanacak olan Green Marıne Med projesi, Akdeniz Bölgesi ve ötesinde proje sonrası ölçeklenebilirlik için güçlü bir temele sahip olacak ve en iyi uygulamaların kuzeyden güneye paylaşımını artıracak. Akdeniz Yeşil Denizcilik Ağı, proje lideri Dünya Okyanus Konseyi'nin bir Mükemmeliyet Merkezi geliştirmesi ve ev sahipliği yapması taahhüdü yoluyla projeden sonra da sürdürülecek.

Üniversitemiz adına proje koordinatörlüğünü Denizcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan’ın yürüttüğü projede Doç. Dr. Celil Aydın, Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, Dr. Öğr. Üyesi Onur Saylan, Dr. Öğr. Üyesi Üstün Atak ve Öğ