Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023

Gösterim: 260

“Pina için Dostluk Halkası: Keşfet, Bilinçlendir, Koru” Sosyal Sorumluluk Projesi Tamamlandı

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü bünyesinde Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa SARI, Sağlık Hizmetleri MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Miraç KAMIŞLIOĞLU ve Denizcilik MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur KARADURMUŞ’un koordinasyonunda “Pina için Dostluk Halkası: Keşfet, Bilinçlendir, Koru” sosyal sorumluluk projesi başarıyla tamamlandı. 

Projede, Akdeniz’de kritik düzeyde tehlike altında olan çift kabuklu deniz canlısı pinaların deniz kullanıcıları tarafından keşfedilmesini ve anlaşılmasını vurgulayarak bilinçlendirme faaliyetleri aracılığıyla farkındalık yaratmayı ve proaktif adımlar atarak deniz kullanıcılarının koruma çalışmalarına dahil edilmesi amaçlanmıştır. Projede, sürdürülebilir bir gelecek için geniş bir katılımcı bağlantısı ve toplu eylem duygusu taşınması ile “Temiz Çevre Temiz Marmara” vurgusu yapılmıştır. Üniversitemiz gönüllü öğrencileri ile Umut Pina elçileri bir araya gelerek Temmuz-Eylül 2023 tarihleri arasında 90 gün boyunca Kapıdağ Yarımadası kıyılarında bölge halkı, turistler, yerleşik kıyı balıkçıları ve tekne sahiplerinden oluşan 800’e yakın işletme ve 9000’den fazla deniz kullanıcısına ulaşarak pina dostluk halkasını genişletti.

Projenin kapanış etkinliği 8-10 Eylül 2023 tarihlerinde bu yıl 4. düzenlenen Türkiye'nin en zevkli ve hızlı koşu yarışlarından biri olan Kyzikos Ultra Maratonu ile son buldu. Projede görev alan gönüllü öğrencilerimiz üç gün boyunca maraton alanında tahsis edilen Umut Pina standında yerini aldı. Toplam beş parkurdan oluşan maratonda proje yürütücüsü Doç. Dr. Uğur KARADURMUŞ’un da koştuğu beş kilometrelik parkuru “5K Umut Pina Koşusu” adıyla projemize atfedildi. 

Böylesi sosyal sorumluluk ve gönüllülük projelerinin teşvik edilmesine katkı sunarak proje ekibinde yer alan öğretim üyelerimizi ve projenin saha çalışmalarında özveriyle sorumluluk üstlenen üniversitemiz gönüllü öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.