Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022

Gösterim: 219

Meslek Yüksekokulumuz Bölgemizdeki Denizüstü Rüzgar Enerjisi Çalışmalarına Destek Veriyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde İÇDAŞ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Platformunun ikinci toplantısına Üniversitemiz Rektörü Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Celil Aydın ve Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Güney Marmara Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Santrali ve Limanı Ön Fizibilite Raporu çalışmasında gelinen nokta hakkında sektör temsilcilerine sunum yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

İlgili bürokratlar, akademisyenler, özel sektör ve STK temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının ardından İçdaş liman ziyareti gerçekleştirilerek liman hakkında bilgi alındı ve limanda yurt dışından gelen, bakımı devam eden deniz üstü rüzgar enerji santrali kurulumlarında ve doğalgaz sondajlarında görev alabilen Jack Up gemisi ve gemi bakımı alanında 370 m boy, 70 m en ve 10 m derinlik ile Akdeniz ve Karadeniz’in en büyük kuru havuzu yerinde görüldü.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, Balıkesir ve Çanakkale’yi Türkiye’nin ilk deniz üstü rüzgâr enerjisi üretim merkezi yapmak için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Rüzgar enerjisi üretiminde Türkiye’nin ilk sırada yer alan bölgesi Güney Marmara’da deniz üstü rüzgar enerjisinde de Türkiye’de öncü olmak amaçlanıyor. Bu kapsamda Meslek Yüksekokulumuz denizüstü rüzgar enerji santrallerinde görev alacak teknikerleri yetiştirmeyi hedefliyor.


Fotoğraflar