Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2022

ÖĞRENCİLERİMİZDEN YAŞLILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PROJE

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri yaşlılara yönelik örnek bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyor.

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü bünyesinde sürdürülen "Gönüllülük Çalışmaları" dersi kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzu BULUT danışmanlığında, toplumda manevi değerlerin yaşanmasında ve yaşatılmasında en kıymetli değerlerimiz olan yaşlı vatandaşlarımız için “Güçlü Eller” projesi yürütülmektedir.

Yaşlılar deneyimleri ile gençlerimize örnek olurken aynı zamanda deneyimlerinin sonuçlarını gençlere aktarmakla kültürel değerler ve bilginin devam etmesini de sağlarlar. Bundan dolayı onlar nesiller arasında bilgi ve birikimin öğreticileri ve aktarıcıları olarak vazife alırlar. Bu bağlamda manevi değerlerimizin yaşatılmasında önemli role sahip yaşlılarımız için yürüttüğümüz proje ile öğrencilerimiz, pazar alışverişini yapan yaşlı vatandaşlarımızın taşımakta zorlandıkları alışveriş poşetlerinin taşınmasına yardımcı olarak dezavantajlı bireyler konusunda farkındalık kazanılmasına da katkı sunmuşlardır.

Güçlü Eller Projesi her pazartesi, kent meydanında kurulan halk pazarında devam etmektedir.