Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021

Gösterim: 856

Rektörümüz Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısına katıldı.

Toplantıya birlik üyesi olan Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin rektörleri de katılım gösterdi.

Toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren YÖK Başkanı Özvar, Orta Karadeniz’den Doğu Marmara’ya uzanan havzadaki üniversitelerin birikimlerini bir potada değerlendirme imkânı sağlayan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği (BKÜB)’ni yaklaşık 15 yıllık bir zaman zarfında gelişerek ve genişleyerek oluşturdukları kıymetli bir oluşum olarak gördüklerinin altını çizdi. Türkiye’nin 2023 hedefleri çerçevesinde bilimsel üretkenliğin büyük önem taşıdığına da vurgu yapan Özvar, bilimsel araştırmaların ve teknolojinin bir yarışa döndüğü günümüz dünyasında ayakta kalmanın yegâne yolunun daha çok çalışmak ve üretmekten geçtiğini ifade etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlük binası Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Türk Yükseköğretiminin hâlihazırdaki durumu ve geleceğe ilişkin beklentiler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.


Fotoğraflar