Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022

Gösterim: 318

Genel Bilgiler

Dünya ticaretinin yaklaşık %90'ı deniz taşımacılığı ile yapılmaktadır. Bu taşımanın sorunsuz yürütülebilmesi için lojistik büyük bir önem arz etmektedir. Düşük maliyetli ve hızlı çözümler sayesinde navlun fiyatları en düşük seviyede tutularak tedarik zincirinin devamı sağlanmaktadır. Bu kapsamda deniz ve liman işletmeciliği konusunda lojistik, depolama, gümrük, istifleme vb. hizmetlerinin bir bütün halinde planlanıp tamamlanması gerekmektedir. Bu noktada yeterli ve kapsamlı eğitim almış bireyler kilit öneme sahiptir.

 “Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı” lojistik sektörü gereklerinin yanında denizcilik konusunda da kapsamlı eğitim gerektiren bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite bünyesinde eğitim veren önlisans programı sektörün bu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanmış müfredat ve alanında gerekli akademik ve sektörel tecrübelere sahip öğretim elemanları ile denizcilik sektörüne faydalı olmayı hedeflemektedir.

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Bandırma ilçe sınırları içerisinde bulunan Bandırma Çelebi liman işletmesi ile yapılan protokol çerçevesinde belirli öğrenciler liman içerisinde stajlarını tamamlayabilecek ve devamında uygun görülmesi halinde çalışmaya devam edebilecektir.

Ayrıca Liman Operasyon Elemanı (Puantör) mesleki yeterlilik belgesi sınavına yönelik hazırlanan müfredat ile öğrenciler mezun olduklarında teorik ve performansa dayalı bu sınava hazırlanmış olacaktır. 

Çalışma Alanları

Deniz ve liman işletmeciliği programı mezunları denizcilik ile ilgili çeşitli firmalarda, armatör şirketlerinde, gemi acentelerinde, lojistik şirketleri denizcilik departmanlarında, limanlarda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmektedirler.