Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2022

Gösterim: 480

STAJ VE MEZUNİYET

Yaz stajı, mezuniyet için zorunlu bir ön koşuldur. Yaz stajı süresi 20 (yirmi) günü II. Yarıyıl ve 20 (yirmi) günü IV. yarıyıl olmak üzere toplam 40 (kırk) iş günüdür. Öğrenciler, yaz stajı yapacakları işletmeyi kendisi bulurlar veya Dekanlık/Bölüm Başkanlığı tarafından ilan edilen yaz stajı yerlerinden seçerler. II. yarıyıl yaz stajı uygulaması, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) bünyesindeki dalış merkezlerinde, IV. yarıyıl yaz stajı uygulaması ise, en az 1 (bir) Birinci Sınıf Dalgıç’ın bulunduğu Bandırma içi veya dışında yer alan özel şirket veya kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda, Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonu’nun belirleyeceği koşullar dâhilinde gerçekleştirilir.

Müfredatta yer alan derslerini ve yaz stajını başarı ile tamamlayan öğrenciler diplomalarını teslim alarak mezun olabilirler. Mezun öğrenciler öğrenimleri sırasında 50 saat dalış yaptıklarını gösterir dalış kayıt defterlerini liman başkanlıklarına ibraz etmeleri ve Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliği’nde belirtilen diğer şartlara haiz olmaları halinde, yaşlarına bakılmaksızın staj ve sınava lüzum görülmeden Birinci Sınıf Dalgıç Yeterlik Belgesini almaya hak kazanır.

İlk mezunlarımızdan dönem birincisi Tacan Benli (Birinci Sınıf Dalgıç) BANÜ-SAT’ı şu şekilde tanımlıyor:

BANÜ-SAT bünyesinde ilk dönem mezunu olmanın guru ve heyecanını yaşıyoruz. Her biri kendi alanında uzman kadrosu ve zengin altyapısı ile uygulama ağırlıklı eğitimler ile dönemi tamamladık. Tüm hocalarıma ve sınıf arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Fotoğraflar