Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2022

Gösterim: 430

PROGRAM TANITIMI

Su Altı Teknolojisi programı eğitim süresi 2 yıl ve örgün eğitim şeklindedir. Programa YKS sınavının TYT puan türünde yeterli puanı alan öğrenciler tercih yapabilir. Programda, hem teorik hem de uygulama ağırlıklı bir eğitim anlayışı hakim olup tüm sualtı sektörüne yönelik dersleri içermektedir. Bu derslerin ödev, proje ve laboratuvar çalışmaları ile uygulamaya aktarılmaları sağlanmaktadır. Mezunlarımız sahip oldukları yetenek ve donanım ile su altı sektörü ile ilgili hemen hemen her alanda faaliyet gösterebilecek yetkiye sahip olacaktır.

 

Mezun olan öğrenciler T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne başvurduklarında Birinci Sınıf Dalgıç (First Class Diver) ve Basınç Odası Operatörü belgeleri verilir. Bunun dışında Türkiye Su altı Sporları Federasyonuna diplomaları ile başvurduklarında TSSF/CMAS Üç Yıldız Dalıcı Sporcu Belgeleri verilir. Meslekte 10 yıl çalışma karşılığında Deniz Liman İşletmeleri tarafından açılan Supervisior sınavlarına girerek başarılı olmaları halinde Süpervizörlüğe (Dalış Amiri) terfi edebilirler.

 

Su Altı Teknikerliği programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı oldukları takdirde; Su Ürünleri Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

Su Altı Teknolojisi – Program Bilgileri

Dili

Türkçe

Süresi (Yıl)

2

Azami Süresi (Yıl)

4

Kontenjanı

30 + 1

Staj Durumu

Var

ÖSYM Tipi

TYT