Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022

Gösterim: 672

KAYIT KOŞULLARI

YKS Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda Özel Koşul ve Açıklamalar kısmında programa yerleşebilmeniz için aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekmektedir.

Özel Koşul 57 − Su Altı Teknolojisi Programına kayıt olacak öğrencilerin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinin Yeterlik Eğitim Standartları ile Sağlık Kuralları kısımlarında yer alan yasal koşulları sağlamaları gerekmektedir. Sağlık durumları uygun olmayanlar uygulama eğitimlerine katılamaz, profesyonel sualtıadamlığı yeterlik belgesi verilmeyeceği gibi bu meslekte çalışmalarına da izin verilmez. Her akademik yılın başlangıcında ders kayıtlarının ilk gününe kadar sağlık raporunu teslim etmeyenlerin kaydı silinir.

 

Özel koşul kapsamında Sağlık Yoklaması için;

Üniversite hastanelerinin Deniz ve Sualtı Hekimliği ve Hiberbarik Tıp Anabilim Dalından veya Sualtı Hekimi bulunan Hiberbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden "Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı olur" sağlık raporu alınması gerekmektedir.

Basınç Odası bulunan tıp merkezleri için https://tssf.gov.tr/basinc-odalari/ adresini ziyaret ediniz.

Yönetmeliğinin diğer Yeterlik Eğitim Standartları ile Sağlık Kuralları için “PROFESYONEL SUALTIADAMLARI YÖNETMELİĞİ’ni detaylıca inceleyiniz.

https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=5689&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5

 

Ayrıca;

Öğrenciler kendi kişisel dalış malzemelerini eğitim-öğretim dönem başında kendileri tamamlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü tamamlamayanlar uygulama eğitimlerine katılamazlar.

Malzeme Listesi (Madde 3)

1. Maske 6. Regülatör 11. Patik
2. Palet 7. BC-Denge yeleği 12. Pusula
3. Şnorkel 8. Konsol 3'lü 13. Dalış çantası
4. Dalış tüpü (15,18 L) 9. Kurşun ağırlık  
5. Dalış elbisesi 10. Ağırlık kemeri