Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024

Gösterim: 113

Liman Bilişim Sistemleri Dersi Kapsamında Terminal Operasyon Sistemleri Öğrenim Etkinliği Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Deniz ve Liman İşletmeciliği Programımız öğrencilerimize Liman Bilişim Sistemleri Dersi kapsamında liman operasyonlarının bilişim sistemlerle etkileşimi anlatıldı. Ders kapsamında birçok hafta hem online hem yüz yüze konuğumuz olan ve beraberinde sektörden profesyonel konuklarda getiren SOLON PORT yönetimi bilişim sistemlerinin limanlarda kullanımını ve Terminal Operasyon Sistemlerini detaylı bir şekilde sundu.

Dersimizin son haftası yine konuğumuz olan SOLON PORT Yönetimi öğrencilerimize son teknolojilerden olan Sanal Gerçeklik Gözlüğü (VR- Virtual Reality) ile limanları tanıttı. Öğrencilerimiz Sanal Gerçeklik gözlüklerini takarak limanlarda bulunan yapılar ve içerikleri, gemiler ve yükleri tanıma fırsatı edindi. Ayrıca son katılımlarında müdürlüğümüz tarafından SOLON PORT yönetimine verdiği katkılardan dolayı plaket sunuldu. SOLON PORT yönetimi ise derse katılan öğrencilerimize hediye verdi.

Eğitim-Öğretim kapsamında desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Arzu GÖÇ olmak üzere; Sayın Yelda OKŞAK ve SOLON PORT ailesine teşekkür ederiz.