Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023

Gösterim: 70

Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Gemi İnşaatı Bölümlerimiz Erdek Liman Başkanlığını ziyaret etti.

Bölgemizin RO-RO seferi düzenleyen en önemli limanları arasında yer alan Erdek Limanı ziyaretimize Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Gemi İnşaatı Programı öğrencilerimiz ile Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Onur SAYLAN ve Öğr. Gör. Hayrullah ALTINOK katıldı.

Gezide Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencilerimizin düzenli hat taşımacılığı kapsamında RO-RO sefer operasyonları ve aşamaları hakkında, Gemi İnşaatı Programı öğrencilerimizin ise RO-RO gemilerinin gemi planları, donanım ve makinaları hakkında bilgilenilmesi sağlandı. Bu kapsamda iskelede bulunan GESTAŞ’a ait SEDDÜLBAHİR RO-RO gemisi de gezildi.

Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencilerimiz geminin güvertesi ve seyir odasında RO-RO operasyonları hakkında Erdek Liman Başkanı Sayın Onur ŞİMŞEK ve gemi kaptanlarından bilgi alırken; Gemi İnşaatı Programı öğrencilerimiz ise geminin güvertesini ve makine dairesini gezdi.

Ayrıca öğrencilerimiz bölgede bulunan Sahil Güvenlik Komutanlarımızdan Erdek çevresinde görev yapan ve milli üretim olan Sahil Güvenlik Botlarının özellikleri konusunda da kısa bilgilendirme aldı.

Gezinin planlanmasında büyük katkı sunan, sahanın her bölgesinde bizlere eşlik eden ve bilgi veren Erdek Liman Başkanı Sayın Onur ŞİMŞEK başta olmak üzere tüm liman çalışanlarına nazik ev sahiplikleri için teşekkür ederiz.