Güncelleme Tarihi: 13 January 2023

Visitors: 109

Öğretim üyemizin yer aldığı proje BORUSAN tarafından destek almaya hak kazandı

Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde hazırlanan "Pinaların Çığlığı" adlı proje Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. 200.000 TL bütçeli proje Marmara Denizi’ndeki  pina popülasyonunu bilimsel verilerle ve restorasyon stratejileriyle korumayı amaçlamaktadır.

Proje ekibinde yer alan meslek yüksekokulumuz öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Karadurmuş ve Sualtı Teknolojisi Programı 1. Dönem mezunumuz Tacan Benli'yi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’na 121 başvuru yapılırken bu başvuruların 55’i iklim, 41’i eşitsizlik, 25’i de iklim ve eşitsizlik temalarını birlikte içerdi. Programa yapılan başvurular uygulanabilirlik, yaratıcılık, etki alanı ve değişim potansiyeli, somut çıktı sunma potansiyeli ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirildi. Sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeli yüksek projelerin desteklendiği programda 4 proje seçildi. 


Fotoğraflar