Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2021

Gösterim: 197

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ‘Zafer Dalışı’ Etkinliği

Üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan “Engelli Dalış Eğitim Kampı” sonrasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Erdek’te “Zafer Dalışı” etkinliği gerçekleştirildi. Açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yaptığı programa Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, basın mensupları ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yapmış olduğu açış konuşmasında öncelikle 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zaferin önemine değinerek bu güzel vatanı düşmana bırakmamak için aziz milletimizin vermiş olduğu zorlu mücadelelere bir kez daha vurgu yaptı. Programa katılan tüm misafirlerin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Rektörümüz, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi iş birliğinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz ‘Engelli Dalış Eğitim Kampı’ kapsamında öğrencilerimiz beş gün boyunca dalış eğitimleri aldılar, bu süreci başarıyla tamamladılar ve bugüne hazırlandılar. Bugün burada kendilerine brövelerini takdim edeceğiz, hepsini şimdiden tebrik ediyorum. Biraz sonra da Zafer Dalışını gerçekleştirecek, şanlı Al Bayrağımızı denizin altından çıkararak tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya göstermiş olacaklar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından engelli öğrencilerimiz ve beraberinde Milli Savunma Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan dalıcıların da katılımıyla “Zafer Dalışı” gerçekleştirildi. Gerçekleşen dalışta denizin içerisinde Türk Bayrağı açılarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması yapıldı. 

“Zafer Dalışı” sonrasında bröve takdim törenine geçildi. Türkiye’de ilk kez verilen “Engelli Dalış Brövesi” almaya hak kazanan 11 genç brövelerini, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın’ın ellerinden aldılar.

Tüm süreçte baştan sona desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR olmak üzere tüm paydaşlarımıza, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Celil AYDIN ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat YALGIN’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 


Fotoğraflar