Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2022

Gösterim: 63

Program Tanıtımı

 

Artan ticaret ile birlikte limanlarda daha rekabetçi bir bakış açısı ve yapılan yeni yatırımlar uzman işgücü ihtiyacını birlikte getirmiştir. “Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı” denizcilik ve limancılık sektörünün yanı sıra hızla gelişen lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu hem denizciliği hem de tedarik zinciri lojistiği operasyonlarını iyi bilen uzman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış bir programdır.

 

Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, disiplinler arası bir program olarak temelinde denizcilik sektörünün hem teknik hem de işletmecilik bilgilerine sahip, nitelikli, işin detaylarının önemine haiz teknikerler yetiştirmeyi hedef almaktadır. Programda öğrencilere temel denizcilik bilgisi ve liman işletmeciliği konusunda hem teorik hem de uygulamalı bir eğitim sağlamak temel hedef olarak belirlenmiştir.

 

Öğrenciler, Liman, Lojistik ve İşletmecilik ile ilgili temel derslerin yanı sıra Seyir, Gemicilik, Denizde Emniyet ve Güvenlik, Denizcilik İngilizcesi, Yük İşlemleri ve Gemi Stabilitesi gibi dersler alarak alanlarında uzmanlaşırlar. Program başarı ile tamamlandığında öğrenciler Deniz ve Liman İşletmeciliği ön lisans diplomasına sahip olacaklardır.