Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tarafından Eras Protokolleri ve Farkındalık Sempozyumu Başarıyla Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Tıp Fakültesi ve ERAS Türkiye Derneği katkılarıyla “Eras Protokolleri ve Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi.  Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in onursal başkanı olduğu sempozyumun başkanlıklarını Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Yakup Baykuş ve Doç. Dr. Rulin Deniz üstlendi.

Ameliyat olacak hastalarda ameliyat öncesi, ameliyat dönemi ve ameliyat sonrası dönemlerde bakımı geliştirmek ve kanıta dayalı uygulamalar ile eğitim, araştırma ve denetim yoluyla iyileşme süreçlerini en iyi hale getirmeye yönelik çalışmalar yapmayı ilke edinen ERAS yöntemleri; Kadın Hastalıkları ve Doğum Pratiğinde ERAS, Genel Cerrahi Pratiğinde ERAS, Anesteziyoloji ve Reminasyon Pratiğinde ERAS, Üroloji Pratiğinde ERAS, Diğer Cerrahi Pratiklerinde ERAS Uygulamaları ve ERAS Protokollerinde Önemli Noktalar konu başlıkları altında toplam 5 oturumla tartışılarak farkındalık yaratıldı. Sempozyumda ERAS Türkiye Derneği Başkanı Prof. Dr. Haldun Gündoğdu “Dünden Bugüne ERAS” adlı bir konuşma yaptı. Çeşitli illerden yoğun bir katılımın olduğu sempozyum 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilerek başarıyla tamamlandı. Sempozyumun akademi ve bilim dünyasına katkı sunmasını temenni ediyoruz.